Bakgrundsbild
a-blogsite.se
menu
Mina sidor a-blogsite.se
Startsidan // Funktioner

Funktioner, varför a-blogsite?

Den här sidan ger dig information om huvudfunktionerna för a-blogsite. Bloggen kan ha en egen design med anpassad kod, anpassade bilder och anpassade filer. Bloggen är utformad med en responsiv design och hemsidan ser därför bra ut på olika enheter med olika skärmupplösningar. Du kan översätta dina inlägg till andra språk, bloggen är sökmotoroptimerad och du kan ha annonser på din hemsida. Användare kan betygsätta och kommentera dina inlägg och du kan lägga till länkar till andra webbplatser.

EGEN DESIGN

Du kan skapa flera olika teman i a-blogsite. Varje tema har en uppsättning av standardmallar som automatiskt läggs till i ett nyskapat tema. Standardmallar som har adderats i en uppdatering kommer automatiskt att läggas till i alla dina teman i uppgraderingsprocessen. Du kan lägga till nya mallar i ett tema, exportera alla mallar från ett tema till en zip-fil och du kan importera mallar till ett tema från en zip-fil.

När du redigerar en standardmall så kan du se innehållet i huvudfilen på höger sida i redigeringsvyn och du har möjlighet att hämta kod från huvudfilen till din egen mall genom en enkel knapptryckning. Uppdateringar för a-blogsite kan innebära att koden i huvudfilerna har ändrats men du kan alltid jämföra dina egna mallar med huvudfilerna och implementera en kodföränding i din egna mall med ett enkelt klick på en knapp i mittpanelen av redigeringsfönstret.

Du kan ta bort mallar i ett tema men du bör se till att den mall som du vill ta bort inte har referenser från andra mallar. Du kan ladda upp egna bilder och egna filer som du kan använda i dina mallar. Anpassade filer kan till exempel vara css-filer eller JS-filer. Du kan se sökvägarna till anpassade bilder och egna filer i backend-gränssnittet för a-blogsite.

INTERNATIONELL ORIENTERING

Du kan söka dig ut på internationella marknader med a-blogsite. Du kan ha flera domäner för bloggen, varje domän har ett eget domännamn och du kan välja frontend-språk, backend-språk och tema för varje enskild domän. Samtliga entiteter i a-blogsite såsom kategorier, poster och länkar kan översättas till olika språk.

INLÄGG OCH MEDIA

Du kan skapa många olika typer av inlägg i a-blogsite. Ett inlägg kan innehålla text, html, css och javascript med mera. Du kan lägga till en html-tagg med ett knapptryck och enkelt lägga till mediefiler såsom bilder, ljud och video till ett inlägg. Inlägg och mediefiler kan förhandsgranskas innan du sparar dem.

Användare kan skapa kommentarer för dina inlägg och även betygsätta dina inlägg. Du kan få statistik om det totala antalet sidvisningar för varje inlägg och det genomsnittliga betyget för varje inlägg. Inlägg kan skapas av administratörer som har en Administrator roll eller en Author roll, en administratör med en Author roll har endast behörighet att skapa nya inlägg och att redigera sina egna inlägg.

RESPONSIV DESIGN

Bloggen är utformad med en responsiv design, bloggen upptäcker automatiskt om besökaren använder en dator eller en mobil-enhet och väljer layout därefter. Användaren kan också ändra layout med ett enkelt klick på en länk. Det finns två olika layouter för hemsidan och den mobila layouten är fullständigt responsiv, den mobila layouten anpassar sig till skärmstorleken.

SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)

Bloggen är utformad för att vara sökmotoroptimerad. Du kan sätta metataggar inklusive robot-taggen för kategorier, poster och statiska sidor. Domäner kan omdirigeras från HTTP till HTTPS och från en icke-www-adress till en www-adress, du kan också ställa in att en domän skall undantas från sökmotorerna. Du kan skapa en sitemap för varje enskild domän.

SOCIAL INTEGRATION OCH ANNONSER

The blog has social integrations with Facebook, Google, PinIt, Twitter and LinkedIn. Visitors can like your pages, tweet about your pages and pin your images. Users can also sign in with there facebook account or there google account. Users can create comments for your posts and set one rating for every post.

You can make money on your blog by adding ads on different slots. The ad-slots that are available depends on the design of the blog, the theme that is used for the domain. You can add Adsense ads, affiliate ads or your own ads, the content for ads are added as text, html and javascript.

You can connect each domain to a Google Analytics account and you can see total pageviews for categories and posts in the backend interface of the blog.

CATEGORIES, STATIC PAGES AND WEBLINKS

Kategorier kan kapslas in ett obegränsat antal nivåer och bloggen kan hantera kategorier som inkluderar både kategorier och inlägg. Du kan sätta robots-taggen för kategorier, detta för att kunna utesluta kategorier från sökmotorerna. Kategorier kan sorteras på olika fält i stigande eller fallande ordning och besökaren kan bestämma hur många poster som skall visas för en kategori.

Du kan lägga till statiska sidor som är anslutna till en funktion i bloggen eller fristående sidor som kan nås från menyn. Startsidan och olika felsidor kan ha en koppling till en statisk sida. Statiska sidor kan användas för att visa information såsom den här sidan.

Du kan lägga till webblänkar för din blogg. En webblänk kan vara en länk till en extern webbplats såsom Google eller Facebook men det kan också vara en intern länk. Länkarna syns i bloggens meny.

ADMINISTRATION

Bloggen har ett rikt administrationsgränssnitt där du kan hantera din hemsida. Du kan lägga till, uppdatera och ta bort administratörer för bloggen. Du kan välja en av fem administratörsroller för en administratör, en roll bestämmer vad administratören får göra i administrationsgränssnittet.

En administratör med en User roll kan inte logga in till administrationsgränssnittet och får endast skapa kommentarer och sätta betyg för inlägg. Du kan också lägga till administratörer med API-roller, en administratör med en API-roll har endast tillåtelse att ansluta till webb-API:et (ej utvecklats ännu) och kan inte logga in till administrationsgränssnittet av bloggen.